Groft sagt kan man godt sige, at når man skal foretage Maling af huse indvendigt, så er det markant nemmere, end hvis man skal male det tilsvarende hus udvendigt.

Og hvordan kan det så være.

Hvis vi antager, at målene på huset udvendigt ikke er markant anderledes, end hvordan det forholder sig indenfor, så man for eksempel ikke har en kæmpe pyntefacade, som egentlig ikke yder andet formål end at se imponerende ud, som ikke har noget væg-areal inden, så er der relativt set mindre overflader at male undenfor end indenfor.

Dette er dog umiddelbart den eneste fordel at finde, for du skal jo ikke male noget gulv, og loftet er jo taget, som det er et fåtal af huse, man maler på.

Men der er andre ting, der gør det langt mere besværligt at male udenfor end inden, selvom der er flere vægge, blandt andet bærende, støttevægge, kroge, tilbyggede lokaler og videre, som gør, at der er flere arealer at skulle dække ind med maling end udenfor.

Dog er det ret så meget nemmere at dække med maling indenfor end udenfor, simpelthen fordi, det er nemmere at skærme af, man kan planlægge, hvornår man skal gøre det langt nemmere, og så har man et større overblik over situationen.

Når man skal male udenfor, så kan det kommer dyr og forbipasserende i vejen, men det er en bagatel i forhold til den største hurdle, som man især i Danmark skal være opmærksom på: vejret.

Det kan nemlig begynde at blæse, og den slags er ikke godt for et malerarbejde, og begynder det at regne, så er det virkelig besværligt at få den maling til at tørre.

Derfor er det nemmeste at klare den slags opgaver, mens det er tørvejr i flere dage i træk, men den slags er jo virkelig svært at kalkulere med herhjemme.

Pris dig derfor lykkelig over at skulle male derinde og ikke derude.