Din stue er stedet, hvor du opholder dig i rigtig mange timer i løbet af dagen. Det er her familien samles og hygger. Det er her, du underholder gæster, når I er gået fra spisebordet. Rummet er en stor del af hverdagen for de fleste danskere. Men hvordan indretter du egentligt din stue, så den både er funktionel, er hyggelig at være i og at rummet ser smukt ud? Læs med i denne guide.

5 gode råd til indretning af stue

Man kan give utrolig mange gode råd, når det kommer til at indretning af stuen. Nogle af de vigtigste ting at fokusere på, er blandt andet:

1. Møbler – Du skal vælge de rette møbler til din stue. Det skal være møbler, som du føler dig tilpas med og som passer til din stil og som opfylder dine behov for siddeplads, opbevaring osv. 

2. Vægge / gulve – stuen omgivelser, altså vægge og gulve, skal give mening for den stil, du vil skabe i rummet. Udover det spiller gulv og væg også en stor rolle i forhold til valg af møbler og belysning. Er dine vægge og gulve mørke, kan du have behov for mere lys i rummet og så vælge du måske ikke de allermørkeste møbler. 

3. Belysning – både dine lamper og lyset fra dem er med til at gøre din stue hyggelig. Med smukke lamper kan du skabe et stilfuldt udtryk i stuen. Deres bløde og varme lys kommer til at danne ramme om dine hyggelige eftermiddags- og aftentimer i rummet. 

4. Interiør – for at skabe lidt ekstra charme og miljø i rummet kan du indrette med fine lysestager, smukke vaser og elegante pyntegenstande. 

5. Placering – dine møbler, belysning og interiør skal alt sammen placeres, så det giver mening. Det er noget at det vigtigste i indretning af stue. 

Få flere gode råd til indretning af stue!