Det er som regel en god forretning at købe en brugt bil frem for en ny – i hvert fald hvis man har en ganske almindelig indkomst. Nye biler er nemlig utroligt dyre i Danmark, og de færreste kan finansiere en fabriksny bil uden enten at optage et bil lån elle købe bilen som en firma bil. Og hvis man er typen, som egentlig hellere vil bruge sine penge på noget, der er sjovere end transport, vil man få meget mere ud af at købe en brugt bil.

Hvorfor skal jeg vælge en brugt bil frem for en ny?

Når du står for at skulle købe bil, er det ganske rigtigt utroligt fristende at købe en spritny bil. Nye biler præsenterer sig flot – de står knivskarpt i såvel de dyre reklamer som i forhandlerens vindue. De dufter af nyt indtræk, og interiøret er helt i top. Og så kommer nye biler gerne med top of the line teknologi, som øger tryghed såvel som køreglæde.

Men som nævnt er nye biler temmelig dyre i anskaffelse. Dette skyldes høje skatter og afgifter, som skubber prisen kunstigt i vejret. Bilen vil allerede begynde at tabe værdi fra det øjeblik du kører ud over kantstenen foran forhandleren – og dette værditab vil fortsætte støt og roligt hen over de næste år. Når din bil er et par år gammel, kan den sagtens have mistet det meste af sin nyværdi – men hovedstolen på dit bil lån vil ikke have ændret sig.

Du kan udnytte dette værditab til egen fordel, hvis du i stedet for en fabriksny bil vælger at købe en brugt én af slagsen. Når bilen er cirka 3 – 5 år gammel, vil den typisk ikke tabe mere i værdi – og der kan sagtens være mange kilometer tilbage i den endnu.

Du kan finde annoncer for brugte biler til salg online på biltorvet.dk