Føler du at du går og brænder inde med en masse problemer som nager dig og tærer på din energi? Har du svært ved at sætte ord på dine oplevelser – og har du ikke lyst til at tale med dine venner eller familiemedlemmer om det? Så kan du med fordel opsøge en psykolog.

Hvordan arbejder en psykolog?

En autoriseret psykolog med privat praksis beskæftiger sig først og fremmest med terapeutisk behandling gennem samtale.

En dygtig psykolog vil altid bruge tid på at lære patienten at kende. Derfor vil du i forbindelse med din første konsultation hos en psykolog bruge tid på at tale om dig selv mens psykologen lytter.

Dette kan måske godt virke lidt grænseoverskridende. Men her skal du huske på at det kun er indledningen til et længere forløb hvor psykologen senere hen får mulighed for at spørge ind til de konkrete problemstillinger du har fremlagt.

Derfor er det nødvendigt at du åbner op – i hvert fald hvis du ønsker at se fremskridt af behandlings forløbet.

Hvad snakker man om hos en psykolog?

Svaret på ovenstående spørgsmål blæser lidt i vinden. For hos en psykolog kan du få lov at snakke om lige præcis det der ligger dig på sinde.

Et psykolog behandlings forløb er din mulighed for at give los for tanker og følelser som du måske er nødt til at gemme lidt væk i det daglige. Du vil kunne få lejlighed til at vende problematikker som du måske ikke tør eller ønsker at involvere dine nærmeste venner eller din familie i.

Du kan være sikker på at en psykolog aldrig vil latterliggøre eller bagatellisere dine problemer. Du vil altid blive taget alvorligt. Og din psykolog vil bestræbe sig på at hjælpe dig efter bedste evne.

Bor du i Odense kan du med fordel vælge Jens Henrik Thormann som din psykolog – læs mere på psykologpraksis-odense.dk