I Danmark er det dyrt at købe en ny bil. Dette skyldes, at nye biler som sælges i Danmark er belagt med meget høje afgifter. Disse afgifter kan snildt mere end fordoble bilens reelle nypris. Det betyder at du kan komme til at betale dobbelt så meget for en ny bil end den egentlig er værd.

I flere af vores nabolande er nye biler overhovedet ikke nær så dyre. Men i Danmark er det nærmest utænkeligt for den almindelige løn modtager at købe en fabriksny bil uden at skulle ud og optage et dyrt bil lån for at få råd til finansieringen af denne anskaffelse. Og derfor er der en vis idé i at vende blikket mod det bugnende marked for brugte biler inden man gældsætter sig til ære for en helt ny én af slagsen.

Køb en brugt bil i stedet for en spritny – det betaler sig som regel

Når du køber en helt ny bil vil du nemlig i løbet af bilens første tre til fem leveår opleve at den hurtigt bliver meget mindre værd. Netop på grund af de høje afgifter er værdi tabet på en ny bil temmelig voldsomt de første år. Herefter flader kurven ud – men ikke før bilens værdi er blevet reduceret til en brøkdel af nyprisen.

Dette betyder at du kan risikere at sidde tilbage med en gæld som er større end bilens værdi. Men det betyder også at der er rigtig mange penge at spare ved at købe en bil som er omtrent fem år gammel og som netop har smidt det meste af sin nyværdi.

Hvor kan jeg købe en god brugt bil til en rimelig penge?

Du kan altid finde de bedste brugte biler til salg hos de autoriserede forhandlere. På Biltorvet finder du biler til salg fra brugtvognsforhandlere overalt i Danmark – kig ind på Biltorvet.dk og se dem alle.